Putsa fönster – Tips från proffsen

Fönstren är en viktig del i hemmet eftersom det ger ventilation då du öppnar det och en fantastisk utsikt, samt att det skyddar från de naturliga elementen då det är stängt. Men, det är dock bara när ditt fönster är rent som du kan uppleva dess egenskaper allra bäst.

Fönsterrengöringstips

Att putsa fönster är inget som måste göras varje dag; faktiskt så räcker det med bara en eller två gånger per år. Det är bäst att putsa fönstren på slutet av en årstid; som t.ex. att putsa dem på slutet av hösten för att ge en bättre utsikt under vintern. Att putsa fönstren på våren är också rekommenderat då det ger en bättre blick över alla aktiviteter utomhus som den kommande säsongen innehåller.

Närhelst du än tänker putsa fönstren så är det bättre att göra det på en dag då solen inte visar sig så mycket. Detta p.g.a. att fönster tenderar att torka för fort på en varm och solig dag, vilket lämnar strimmor.

Dela upp och besegra

Att putsa fönster är inte en särskilt svår uppgift så länge du inte tror att du blir klart på en gång. Bästa sättet är att dela upp och besegra, att koncentrera sig på fönstren på nedersta våningen först och efter det attackera de på övre våningen. Om du dessutom lyckas få fler involverade i detta projekt kan du t.o.m. göra något helt annorlunda, som att omvända denna städsyssla till en fest med lite musik och tilltugg.

För att kunna börja putsa fönstren behöver du en hink, ett rengöringsmedel, svampar, vanliga trasor och luddfria trasor. Börja med att dammsuga insidan av fönstret för att få bort allt damm. Ta sedan en svamp eller rengöringsduk och blöt den i rengöringsmedlet. Efter du vridit ur all överflödig vätska så använd den för att torka av hela fönsterglaset.

Arbeta i cirkulära rörelser, börja från kanten och arbeta mot mitten. När hela fönstret är avtorkat, torka det med en luddfri trasa, börjandes i ett hörn. Torka hela fönstret i hela drag medan du arbetar åt ett och samma håll. Det är bra att hålla dragen konsekvent likadana då du då kan se vilka delar av fönstret som blivit torkade.

Även om det här verkar som om det tar längre tid, så med övning så är detta ett snabbare och bättre sätt att putsa fönster. Putsar du dessutom dina fönster med en trasa kan du göra det ännu fortare.

Håll din gummiskrapa torr

När du putsar fönster som är högre, följ samma tips men använd ett förlängningshandtag på din påblötare för att nå överallt. Du kan också behöva ett hölster så du kan ha händerna fria. Om du efter att ha putsat alla fönster inte tycker att resultatet blev vad det borde, så brukar det i de flesta fall bero på att man inte ansträngde sig tillräckligt då man rengjorde fönstret eller att gummiskrapan inte var torr nog då man använde den.

Om du däremot är nöjd med fönsterputsningen så torka av runt fönstret för att se till att även den ytan blir fri från spill och fläckar. Gör detta på alla dina fönster tills de är skinande rena, och se därefter till att materialet du använt blir undanstoppat på rätt plats.

Bäst Fönsterputs Stockholm kan erbjuda

Om du är som de flesta av våra kunder, har du en att-göra lista som är en mil lång. Då du är upptagen med ditt jobb och är lika upptagen när du kommer hem för att ta hand om barnen. Fönsterputsning Stockholm kan hjälpa dig genom att stryka fönsterputsning från din lista.

Vill du verkligen klättra upp för en skakig stege för att rengöra svåråtkomliga fönster, takfönster eller stuprännor? Anlita Fönsterputsning Stockholm så gör vi jobbet åt dig på ett proffsigt och säkert sätt. Vi kan även stå till tjänst med stuprörsrensning och högtryckstvättning.

Vi vet att du inte vill släppa in vem som helst i ditt hus då det finns risk för nedsmutsning. Fönsterputsning Stockholm kan garantera att våra licensierade och försäkrade städare endast kommer lämna efter sig är ett otroligt rent hus och din tillfredsställelse, då vi kommer för att putsa dina fönster eller utföra någon av våra andra tjänster eftersom vi alltid använder skoskydd.

De bästa fönsterputsningstipsen

Fönsterputsning är ett av dom grovjobben som ofta blir åsidosatta. Hur som helst, så är rengörning av fönster ett av dom jobb som inte ska bli försummade. När fönsterna är skinande rena, kommer du att njuta av utsikten utanför, samtidigt som ditt hem kommer att se renare ut. Om du har en vacker utsikt från ditt hem, är det då inte sen bra ide att hålla fönsterna rena och njuta av utsikten? Det finns saker som du kan göra för att rengöra fönsterna och att göra jobbet lättare.

Det finns ett flertal produkter på marknaden som rengör fönster mycket bra. Det finns vissa människor som föredrar att använda en produkt som dom har blandat ihop själv. Vinäger är för många ett populärt val för att rengöra fönster. En kombination av vit vinäger och ammoniak blandat med vatten kommer att rengöra dina fönster exceptionellt bra och det kommer att spara lite pengar. Om du har en massa fönster i ditt hem, kan detta vara ett bra sätt att spara pengar.

Tidningspapper

Vissa är övertygade på att tidningspapper är ett sätt att få sina fönster skinande rena. Ett problem som uppkommer med hjälp av tidningar för att rengöra dina fönster, är bläckfläckar som oundvikligen kommer att hamna på dina händer. Kaffefilter är ett annat val som kommer att rengöra dina fönster på ett effektivt sätt, och samtidigt hålla dina händerna rena från bläcket. Du kan också ta ofärgat tidningspapper för att rengöra dina fönster med, som inte lämnar bläck på händerna. Tricket är att hitta ett papper som inte lämnar ludd på fönstren, vilket kan vara mycket svårt att ta bort.

Gummiskrapa

En gummiskrapa är det perfekta verktyget om du vill undvika ränder på fönsterna. Använd en hel del vatten och medel för att rengöra dina fönsterrutor. Lösningen används för att lösgöra smutsen som sitter på fönsterna. När du väl har rengjort smutsen från fönsterna, använder du skrapan för att avlägsna vattnet. Arbetet på fönster från sida till sida och arbeta jämnt. Detta är det bästa sättet att undvika ränder. Om fönsterna är ovanligt smutsiga, kan du behöva upprepa processen för att rengöra ränder och smuts som finns kvar från ditt första pass.

Håll dina verktyg rena efter att du har rengjort dina fönster. Smuts som är kvar på ditt städredskap kommer att överföras till nästa fönster på din nästa rengöring. Skölj dem och se till att du börjar ditt jobb med rena verktyg.

Rengör inte dina fönster när de är varma. Detta kan orsaka ränder. Prova fönsterputsning på dom tidiga morgontimmarna direkt innan solljus har haft tid att värma dem. Detta kommer att hjälpa dig att hålla ränder till ett minimum.

Användning av rätt verktyg och rengöringsmedel kommer att lämna dig med rena och skinande fönster. Din spektakulära utsikt kommer att bli roligare när du tittar ut genom ett rent fönster.

Fönsterputsning Företag

Skinande fönster är inte bara en reflektion över ditt företag, de är även en återspegling av vår. Det är därför vi kan garantera att du kommer att bli nöjd med vårt jobb. Fönsterputsning Stockholm exceptionella kvalitet och service är oöverträffad. Oavsett din budget kan vi sätta ihop ett program som passar dina behov.

Vi putsar fönster för alla typer av företag

För företag som vill ha fönsterputsning i Stockholm, finns det inget jobb som är för stort eller för litet. Vår personal kan hantera allt från en lokal blomsteraffär till ett statsbibliotek. Vare sig vi besöker dig två gånger i veckan eller två gånger om året så kan du lita på oss.

Vår personal jobbar under trygga förhållande, då de är både licensierade och försäkrade, detta visar även gott för ditt företag då du anlitar Fönsterputsning Stockholm. Dessutom är alla våra rengöringsprodukter miljövänliga och biologiskt nedbrytbara.

Stuprörsrensning

Vi på Fönsterputsning Stockholm är även mycket erfarna i stuprörsrensning, vi garanterar att dina stuprör blir ordentligt rengjorda och sköljda. Allt skräp tas bort helt för hand och vi utför alltid en komplett dränering för att säkerställa fungerande funktion.

Fönsterputsning Stockholm använder endast stegar som utrustade med stabilisatorer som förhindrar skador på stuprännorna. Stegen kommer att vila på taket, inte på stuprännan.

Högtryckstvättning

Fönsterputsning Stockholm erbjuder låg och högtryckstvättar för alla typer av ytor. Våra tjänster omfattar byggnader och hus tvätt, betong tvätt, tegel tvätt, sten och stuckatur rengöring, tak, samt terrass och staket.

Högtryckstvätta hus

Vid hustvätt används en lågtrycks tvätt med en kemisk lösning som även är miljövänlig och biologiskt nedbrytbar.

För betong och tegel används en högtryckstvätt med en miljövänlig kemisk lösning för att få bort den annars svårtvättade smutsen.

När vi rengör tak använder vi en lågtryckstvätt för att helt och hållet eliminera mögel och svamp. Ditt tak kommer inte att komma till skada då vi använder vår lågtryckstvätt.